Telo
Nikto okrem mňa
o tebe nesníva
pretože nikto ťa nevidel
vo svetle
nikto nepozná tvoj lesk
keď si sama sebou
a tak pekná
že kvetom od závisti
opadávajú lupene
keby tak vedeli
že včelám nechutíš
pretože si sladká
iba v noci
a neláskavá
cítiť ťa dažďom
a v bielych šatách
vyzeráš ako zástava
pohodená v blate
keď sa život vzdáva
v prospech zúrivosti
zatiaľ si ešte celá
aj keď som si z tvojej duše
nabral na neskôr
kým celkom nevychladneš
telo ti posialo množstvo
z kože vyliezajúcich dier
ktoré však nekričia o pomoc
oceľový jazyk v nich totiž ostal
iba na skok
ležíš
aj keď neunavená
a makom z hláv
padajú červené lupiny
do krvavej stopy
keď ťa šmykom ťahám
mimo svet
za zavretými očami
nespíš
Přečteno 355x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, gallatea, Iva Husárková
Komentáře (1)
Komentujících (1)