Anotace: Báseň z Pallandijské legendy.
Sladké snění, v uzavření,
Mámen davem, brán s klidem,
Vyleť s posledním stínem,
Havrane, v srdci s klínem,
Čekat na své osvobození věky dlouhé,
Hlasy o tobě umlkly a vše je skoupé,
Nyní světlo, jež ti žhne duši,
Temnou, což málokdo tuší.