Anotace: Zmámený oči zavírám, rozmazaným vjemem se prodírám, dopředu, dozadu, klopýtám v bouři písečných dun. Mizí mé poznání, vítr kapsy naruby převrátí, z vyschlých moří v prstech drtím pláč i sůl.....
Někam jsem vystoupal
Jak to nevím sám
Po stříbrným laně šplhám výš
Opojné dálavy vdechuji
Zemi se vzdaluji
Dole zní cinkot tibetských zvonů a mís
Jsem někde v éteru
Průsvitná těla vlají v průvanu
Mám 1000 tváří a nevážím nic
Čas se tu zastavil
Tedy jestli ve mě vůbec žil
Čarovnou jehlu do mě někdo píchl
Zmámený oči zavírám
Rozmazaným vjemem se prodírám
Dopředu, dozadu
Klopýtám v bouři písečných dun
Mizí mé poznání
Vítr kapsy naruby převrátí
Z vyschlých moří v prstech drtím pláč i sůl
Když myšlenky stečou do jamky
Bezejmenné vůle
Když nad myšlenkami zvoní záklopky
Bezejmenné vůle
Svítíme, hasneme společně
Pod taktovkou té Bezejmenné vůle
(Hanuš Šparlinek, 16.1.2022)