Anotace: aneb starý ,,záznam" ze snu jako noční můry.
Snoví dávné vnímám pokřiveně
asi nějak tak jak bylo,
při každé vzpomínce smráká,
oči polevují, znova se noří
v noc, jež jako pouhý střep to ze snu.
Do čela bodaje,
jak vzhlédnu, kane mi přes víčko
jako suchá kyselina.
Za plotem
opalovala se ve Slunečním přelivu
topoly podél cestičky jediné
koruny a dokonalý letní sestřih s kotletkami pýchy
hle, náušnice se stopkou na každém uchu
a táhnoucí vůně pryskyřice…
z radosti v srdci falešném
vykračuji
po rovné tenké linii
všímaje si stromů
i jejich stínů
i jak ohleduplně vznešeně se nesou
pak oblaka začnou stékat v ráno
hodinky přestanou otročit času
a odlitek hrůzy mě začne líbat, omotávat, sssnídat…
…o chvíli neznámou
u stolu, kde to znám, na židli se kroutím
jak hadí bestie,
nemohu pošeptati ránu, aniž neneslo by ozvěnu…
…mnoho let už uběhlo, mnoho snů už uplynulo,
ale čas od času
sporák zasyčí Afrikou…