Anotace: Text s mojí sbírky Nemocných svět.
Uličky
Život mě semlel do malé kuličky.
Nevidím slunce jen temné uličky.
Každá s uliček svůj konec má v nedohlednu.
V záři měsíce uprostřed tísnivé uličky blednu.
Večer střídá pomalu hluboká noc.
Sám uprostřed uličky cítím jen bezmoc.
Jak měsíc odráží sluneční paprsky k nám na naši Zem.
Blokuji světlo a skrze stín ukazuji, kdo doopravdy jsem.
Refrém
V ulici za soumraku.
Můj mozek podobá se plačícímu mraku.
Jako na ledovém oceánu plavali mi mozkové blány.
Dostat mozek z hlavy jsou moje životní plány.
Chůze je obtížná, tělo mi tuhne.
Vylétla dodávka, stejně mi uhne.
Myšlenka, že krev by mi v žilách navždycky ztuhnula.
Ani ta s mým tělem o maličký krůček k bezpečí nehnula.
V uličce jsem dlouho zdá se to jako roky.
K tomu abych prošel, není třeba dělat žádné kroky.
Vybral jsem špatnou uličku, cíl je však stejný.
Prach jsi byl, prach budeš, to je neměnný.
Refrém
V ulici za soumraku.
Můj mozek podobá se plačícímu mraku.
Jako na ledovém oceánu plavali mi mozkové blány.
Dostat mozek z hlavy jsou moje životní plány.
Dál stojím v ulici, nic nemá smysl.
Stejně se jednou rozpadne má osoba i mysl.
V okamžiku zapomene se na všechny moje činy.
I tak po špatné volbě mívám pocit viny.
Nechápu proč hledat cestu k realizaci.
Na světě lze přežít i s odpadu v kanalizaci.
Stejně k zániku směřuji já i svět.
Všechno zanikne ani duch nebude moci vrátit se zpět.
Refrém
V ulici za soumraku.
Můj mozek podobá se plačícímu mraku.
Jako na ledovém oceánu plavali mi mozkové blány.
Dostat mozek z hlavy jsou moje životní plány.