Anotace: Tichem kolem zní, hlasy havraní, a páru podzimní, s vodkou míchají. Nevím, jestli spí, možná jenom bdí, oči zavřený, křídly občas mávají. Dávají znamení, hranice překročím...
Tichem kolem zní
Hlasy havraní
A páru podzimní
S vodkou míchají
Nevím, jestli spí
Možná jenom bdí
Oči zavřený
Křídly občas mávají
Dávají znamení
Hranice překročím
Kovovou petlici
V pařátech svírají
S průzory na očích
Táhnou nás do noci
Věrní poslové
Lysohlávky a neznámý
Havraní lid
Zkouším tu zmapovat
Svět, co začal vibrovat
Defilé barev, klobouky z průsvitných skel
Lehce nad zemí, kloužeme po listí
Tma plane záři jako den
Vím, že až klesne níž
Zámek už nevylomíš
Ztroskotáním skončí sen
S průzory na očích
Táhnou nás do noci
Věrní poslové
Lysohlávky a neznámý
Havraní lid
Mrazem schoulená na mechu spíš
Z hebkých dlaní peří letí ven
Svírám tě v náručí
Tvůj pulz mi zaručí
Že v mlze najdeme
Ráno najdeme pevnou zem
(Hanuš Šparlinek, 26. 9 2022)
Pěkný to máš Hanuši*
26.09.2022 22:22:09 | šerý
Děkuji, mnohokrát za pročtení. Téma mi tentokrát nesedlo, ale chtěl jsem vytrvat. Zajímalo mě. Četl jsem o šamanismu, atd. Nicméně text jsem nakonec podstatně upravil, ozřejmil, zkrátka více do písně a alternativy. Snad nezkazí původní milé hodnocení.
30.09.2022 19:18:02 | Hanuš
Tedy řekl bych, že báseň svíravě temnější. Ale proč ne? Záleží na záměru a na aktuálním rozpoložení autora.*
30.09.2022 20:17:38 | šerý