Anotace: Text z mojí sbírky Nemocných svět.
Spánková paralýza
Ke konci noci v pozměněném vědomí.
Děsí mne ta entita, co nemá žádné svědomí.
Ležím v posteli lijí ze mě litry potu.
Pocit mám, že moje tělo přibito je k plotu.
Dál ležím bez hnutí a slyším hrůzné hlasy.
Tělo zatuhlé jen hrůzou ježí se mi vlasy
Chladné dotyky cítím na svém levém uchu
Snažím se řvát, ale nejde to pusu mám slepenou v suchu
Cítím, že drápy sjíždějí mi mezi hýždě
Jsem zranitelný jako křehké tělo hlemýždě
Spánková paralýza jsem už asi v hrobě
Nemohu hnout s nohou, i když mám zatím obě
Za nejasného vědomí vlastním tělem vězněný
Démony, duchy a příšerami trýzněný
Pociťuji, že mám celého těla plegii
Slyším hrozný zvuky za sebou mám Spaťanů legii
Nemohu za zvukem otočit svoji hlavu
Nemohu kouknout do kostlivců davu
Leonidas hrubím hlasem řve tohle je sparta
Padám a po mlhavém procitnutí vedle mě podepisuje se charta
Nemohu se hnout a udělat svůj podpis
Najednou slyším, jak mi s práce posílají vytýkací dopis
Je to hrozná sranda co vše se mi v hlavě spojí
Cítím puch jak, když se pole kravským hnojem hnojí
Spánková paralýza jsem už asi v hrobě
Nemohu hnout s nohou, i když mám zatím obě
Za nejasného vědomí vlastním tělem vězněný
Démony, duchy a příšerami trýzněný
Přichází Hus a přijímá pod obojí
Vedle na hranici s tím stejně neobstojí
Ležím bez hnutí a cítím velkou výheň
Noha mě pálí jako by v ní byla červů líheň
Slyším sténání mistra Jana Husa
Najednou plně procitám a hýbe se mi pusa
Srdce mi buší jako bych doběhl závod
Zvedl se mi kýbl a letím na záchod
Tohle bylo probuzení do krásného rána
Prudce jsem se zvedl, vidím černo bum a o zem rána