Dracul

Dracul

Z rakve smrti upocené
ožil Vampýr temnosti
co lační po té krvi dámských mladostí.

Štěstí v neštěstí
vykousává hrdlo
za hodinou strachu ticha
a tisící oběť je v zubech řezáků.

On žel si nedá pokoj
a dychtí po jiné
to ta koza u chlívu už nedýchá
chramst a kopyto tam zapáchá již.

Dochází mu jeho čas mizérie
bledne a vybledává tělo démona
usychá i přesychá
a taky tak mu pění jedy u huby
chtělo by to lásku očistnou.

Přesto s úplným klidem vyčkává
na větvi masožravého stromu
aby krasokrásnou kněžnu
kterou si vyhlédl už už dávno
moh proťale jí zdrapnout a unésti
do hradu běsů komnat.

Tu ten den přišla ke hrobům
ulehla k nim s prostým nářkem
a v tom úplněk sil se zapudřil
když Dracul v ní umocnil vášeň
jenž polibkem mrchožroutí jí zadávil ret
a ona se proměnila v mrchu
sladkou i neslanou
což pohrdá pohrdale
tím sluncem ve sklenic tříděných vín.


Oni odsouzení
jak ti červi z mrtvoly umrdalé
jež přežvykují hlodokosti
na svou lítost
zemí sem.


Svatba v černých kostýmech vrcholí
nikde nikdo
jen obloha zakalená
v kouři hroznících varhanů etýd
Ó
hudební nástroj zahrál
jim hrabětům zveličujíc ideály chaosu
oné zrůdnosti prsu zkamenění shůrné
nicota trudná.


Můry z křídel světla neposvítí
ani přes masky jejich žádostí
o vydechnutí rozkvětů.
Autor Dejvis, 14.01.2023
Přečteno 266x
Tipy 10
Poslední tipující: Ruda Štola, Frr, Stanislav32, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

pěkná story .) ale není správně mrtvoly umrlé? .) takhle to vypadá děsivě sprostě .)

15.01.2023 11:57:36 | Constantine

líbí

Právě že umrd..:) Chci býti uragánem;)

15.01.2023 12:06:31 | Dejvis

líbí

Zde krve prostřeno a pijavec zrůdný v plné práci, a že tu není pro legraci. Líčíš osobitým jazykem a já poňuchávám. Třeba "... oné zrůdnosti prsu zkamenění shůrné." Jo, říkám. Jsi originálem*

14.01.2023 12:36:02 | šerý

líbí

Díky za náhled pohled, chtělo tomu dáti drama:)*

14.01.2023 12:39:49 | Dejvis

líbí

Vzpomněla jsem si na muzikál Dracula

14.01.2023 12:17:53 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel