Na noční obloze
Anotace: Dekadentní báseň po vzoru K.Hlaváčka
Sbírka:
Zimní zahrada
Bledé oko luny bloudí v tmavém brlohu
jak slepý medvěd, jenž procitl ze sna
hluboká, černá jeskyně, připomíná noční oblohu,
jež byla vyhublé a hladové šelmě těsná
Slétla tma, jak ukřičená hejna krkavčí
jež bezbranným mláďatům oči vyklovala
přišla noc, jak zakuklený popravčí
a v žáru měsíční výhně město spalovala
Stmívá se a obloha, jak zrezivělý cín
když tér a peří vran v jedno tělo spojí
padá na svět naříkající temnoty stín
a lidé schovaní ve svých norách se bojí
Ze stříbrného talířku luny mrtvé kosti obírám
slunce, jak blouznivý buben bije tmou
ač nasycen hladem o stůl ruce opírám
a noční obloha v sobě dusí náladu zlou
Přečteno 244x
Tipy 6
Poslední tipující: šerý, Marten, Fialový metal, mkinka
Komentáře (4)
Komentujících (3)