Anotace: Už se blíží Předvečer svátku všech svatých, můj oblíbený svátek.
Prázdný dům s minulostí temnou
Proč nezahrát si bojovku
Vytáhnout se před kamarády
S duchy hrát si na schovku
Tak jen běž, do sklepa a zpět
Na zeď udělej znamení
Když ucítíš něčí ruku
Je to jen strachu mámení
"Jsem tu hned" odvětil chlapec
A zmizel ve stínech domovních
Uvnitř vidí samé kříže
Proč tolik znamení duchovních?
Hledá schody do sklepení
Srdce do krku se dere
Tohle budou správné dveře
A za kliku váhavě bere
Za dveřmi jsou schody dolů
Ztrácejí se v temnotě
Baterku svou svírá pevně
Pomáhá mu v samotě
Po schodech klesá cíli vstříc
Když uslyší v zádech kroky
Není tu sám, to je jisté
Strachem stárne mnoha roky
Otáčí se, za ním nikdo
Máchá kolem svou svítilnou
Ze tmy se jen smích ozývá
Co je to za hru podivnou?
Poslední schod, baterka zhasla
Je tu všude cítit síra
Rudé oči ze tmy svítí
Pomůže už jenom víra
Chlapec pláče, podléhá strachu
Křičí, běží, nemá však kam
Schody ven tu náhle nejsou
S démony zůstává sám
Jeho křik až ven je slyšet
Kamarádi na útěk se dají
Nedokáží dovnitř vstoupit
Vyhledat pomoc se vydají
Policie do domu vbíhá,
Prohledají celý dům
Po chlapci však žádné stopy
Nejde jim to na rozum
Ve sklepě je ticho, prázdno
Není vidět nic než tma
Na zdi náhle vzplane nápis
Duše chlapce je navždy má
My doma zážili taky bojovku, naštěstí jsme toho ducha nespatřili, jen slyšeli, napsala jsem o tom povídku
"Jeník" je tady na Literu. Měj se krásně.
30.10.2023 23:47:15 | Marťas9
Pochmurný... přesně jak ty rád:-)
Ale ccino by ti do toho hravě zvládlo hodit optimistický vidle :-)... může??? na drzovku???
30.10.2023 15:22:04 | cappuccinogirl