Ruce vlídné hladí skráně
krásnou milenkou je všech.
Oko v hrůze sklouzne pak,
tvář druhá; hnilobný mrak.
Ve smutku pátrá marně
při hrobech její vzdech.
K lůžku stáří nevolána; věz,
nikdy nepohledá zbroje rez.
Tak potravou buď bídné vráně,
přeplav se v ten druhý břeh.
Ať lásku tvou sezná hned,
když šeptneš; Radost pohledět.