Už pomalu se stmívá
ve věži meluzína zívá
okna vržou ve větru
ve větvích stromů
už padá na hrad tma
chce domů
kdo ?
žena ve zdi zazděná
duch její slabě vzdychá
pro lásku zemřít musela
ta zeď je jako živá
v komnatě zas jiná duše
kolébku kolíbá
na zdi otisk malé ručky
holčička Kateřina
snad chtěla by si hrát
slyšíš?
potichu zpívá
zavři rychle dveře
a utíkej pryč
tiše zvoní
umíráček
Povedená! Na vlastní oči mohu říct, že ta zazděná tam fakt je. Byla to údajně manželka panovníka, který tam měl sídlo. Pokud se nepletu :)
13.05.2024 13:28:30 | Nejmladší_z_literu
Pěkná před spaním.
No nic... jdu ještě zkontrolovat zámky na dveřích a už zalezu... pod postel:-)
10.03.2024 00:27:58 | Žluťák