Anotace: @&@
DUHA V ODRAZU NOCÍ
příslibu jara chvění
vzlíná mi do nadějí
co škrábou se za světlem
z úzkostí podivných světů nocí
není v mé moci
usměrnit prameny snů
živějších než život sám
tam kdesi za zrcadly
co s obrazy mými si hrají
jak cynická kočka s myší
jsem jako slepý co pouze ve tmě vidí
a hluchý jenž hlasy němých slyší
chytám se představ jež se mi v prstech rozpadají
a drobí se kamsi přes okraj mysli
kam jednou spadnu i sám
snad abych překvapil své vlastní déjà vu
tím že jeho tajemství odněkud znám
Praha, 17.3.2024
https://www.youtube.com/watch?v=2T3m9PWN6B8
Když jsou sny živější než život sám, je to dost nešťastná bilance bytí... možná proto tolik vítáme tu placebo berličku, kterou nám noc co noc nabízí Morfeus.
Skvělý dílo, moc ráda jsem četla.
11.05.2024 17:14:30 | cappuccinogirl
...máš to hodně psycho, ale každý jaro je náročný...;-)hlavně na hlavu...když se zapaluje víc než lýtka...
18.03.2024 15:54:52 | Marten