Za bouře

Za bouře

Anotace: Dekadentní báseň o letošním rozmaru počasí

Valí se bouře
v temnotě páchnoucích mraků
jež potáhly blakyt
neprodyšnou fólií
přihnal se liják
jež bičuje vyprahlou zem
a první kapky zatlačují oči měkkému jílu

Setmělo se a během noci
měsíc, jenž zbledl strachem
marně bahno vysouší
černý dèšť smáčel záhony
bezbranných levandulí a sochy tůjí

Ráno déšť ustal, jenom zbytky mlh
co ztěžkly jak kanálové dekly
leží nad vlhkými korunami
starých smrků a borovic
ze kterých se ozývá chmurná píseň vran

Zlý vichr rozházel po silnici
z jeřabin rudé korále
jež v rukou pálí
jako obětní kameny z ohniště
s nimiž snad ďábel žongloval
jako artista v cirkuse
během odpoledního představení
Autor Petr27, 14.07.2024
Přečteno 66x
Tipy 6
Poslední tipující: Aramgad, jort1, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí