Je to jen na tvém posouzení,
zda vinna je... či vinna není...
když přikloníš se k straně viny
posuď... nehleď v jméno její...
zda nezaslouží odsouzení
ku věčnému zatracení!
Jak člověk stárne i čas se mění,
dny se krátí, dřív se stmívá,
jasu vůkol mnoho není,
pak zaskočí tě nepozvaná
'toho jména' co se vtírá
pod kůže, do mozků, srdcí...
já mám jasno... za mě vinna!
O tvém věku běžně mlží,
lichotnice velká bývá,
'jméno její' je jenom lží
co po ní zbývá to jen dokládá
srdce puká, duše strádá
síla mizí a s ní i zdraví...
já mám jasno... pro mě není!
Hned se pozná, tak sladce voní,
jak napoprvé, tak i posté
každý se té 'jménu' klaní
čeká divy, od lží prosté
od bolesti, utrpení...
tak to ale nikdy není...
já mám jasno... snad se změní...