MUŽ V HRNCI
Anotace: o muži v hrnci - po dlouhé době a pracovním vytížení jsem ve fabrice na brigádě složil tuhle hříčku, holky ať čtou v mokrým tričku a pánové odplavou na čubičku... je to o ničem i o velké věci... a o tom je to hlavně, přeci
Co muž v hrnci navaří
to se sní
ať k obědu
či k večeři
ať čevabčiči
nebo maso kočičí
sní ho sám
ale rád by s ní
pára zasyčí
o ní on stále sní
jak se v páře páří
navzdory kalendáři
propáří leden i září
nevěřím tomu
že jsi s ním jedna ruka
ani kukátko
ani kukačky
z toho hrnce
nezakukaj
muž v hrnci
stále vaří
tiše vítá stáří
je jako hlemýžď
jako jídelna polní
kde to nonstop voní
bez zastávky
sní si o ní
strouhej zelí
jednu
raděj dvě
nebo tři hlávky
muž v hrnci nesnídá
co se nesní
dá slepicím
a dobrým sousedům
hrnec s poklicí
jeho dům
muž v hrnci
do peřiny
zaleze s kolegyní
kuchařskou čepicí
dobrou noc
dobrou noc
popřeje slepicím
v pruhovaným tílku
na bidýlku
/do rána mají
jen chvilku/
než usne
zašeptá hladovým střívkům
k obědu udělám
slepičí polívku
Komentáře (2)
Komentujících (2)