Nanynka
Anotace: Vladimír Majakovskij
Ratata bum
˙ hromy třeskly.
Nanda
˙ se po večeři krade.
Loupežník v zelí
˙ drzý, smělý,
na ni tam číhá.
Tma
je
všude.
Rozlámal košík
˙ rozkop jak smetí.
Přes pole z leva
˙ leva,
˙ levá,
krasnoarmejci letí.
Přilehnou k líčku
˙ na políčku.
Zadrhnou kulaku
˙ kol hrdla
˙ smyčku.
Za všechny, za Rus,
˙ za Revoluci,
za krásu dychtivou
˙ bubnujte kluci.
Kdo je zde pánem
˙ kdo tady velí ?
Komisař rudý
˙ rozkročen v zelí.
Komentáře (0)