Pár rýmků pro Terinku
Anotace: Zkusila jsem napsat něco pro Terezku. Snad jí to potěší
O čem má býti poezie
pro dívku jménem Terezie,
když neznám ji a nevím ani,
jaké má sny a jaká přání?
Možná je tichá, nesmělá
zdobí ji půvab anděla,
nebo jí čertík z očí hledí,
je jako vítr, neposedí,
a hoří hned jak suchý vích.
Třeba je ještě malé ptáče,
co odmlouvá a někdy pláče,
když musí v osm na kutě.
Snad krásou bílé labutě
mnohým mládencům, můj ty světe,
rozbuší srdce, hlavu splete
a poznala už první hřích.
Ať taková, či jinačí,
snad ostré trny, bodláčí,
jí osud zřídka nadělí.ˇ
Každý den buď jí nedělí
a svět nechť vždycky zatleská
té dívce jménem Terezka.
Přečteno 1164x
Tipy 54
Poslední tipující: piťura, jvacl, 4LJFilip, Sh' Abůn, Tajemný Rybář, Biky, hezule, Jenda P., Pevya, kroužek, ...
Komentáře (12)
Komentujících (12)