Větrací šachta
Anotace: báseň ze sbírky Šest pět, věnována mému bývalému bytu a bývalým spolubydlícím
Sbírka:
Básně Šest pět
Vidím plíseň velikou,
jenž záchodu mého dotýká se.
To mi ale nevadí,
plíseň mi chcaní nezkazí.
Jen jedna věc mě zarazí
a tou je ten smrad.
Ten smrad, z něhož bliju
vždy když tam chčiju.
„Z čeho?“ ptám se.
Z čeho ten smrad veliký?
Kéž by byl jen z mršiny.
Jenže z mršiny
není z většiny.
Kromě krysí zdechliny
též naše šachta větrací
smrdí tak děsně -
tak děsně a pokaždé jinak.
Komentáře (1)
Komentujících (1)