Není, slečno, proč se stydět… (Čert se toulal v temnotách)
Anotace: ... že Váš přítel není vidět...
Toulal se s ní v temnotách
(Vzdor své smůle nejed’ hrách!)
v rozhovoru nesmělém
(Odhodlaný v kalhotách!),
nezkušený v těchto hrách.
„Já teď chodím s přítelem.“
„Není, slečno, proč se stydět,
že Váš přítel není vidět,“
prohodil tak mimochodem.
Vrhla na něj s žárem pohled:
Drzoun? Panic? Neber ohled!
Pomyslela si hned tiše.
(Dívala se na něj z výše!):
Za nejbližším javorem
seznámím ho s Amorem.
On však chtěl ji tajným vchodem
unést přímo do pekla.
V ohni příliš mnoho želez
(a to s žádnou v lože nevlez!),
nezbývalo čertu peněz,
by zaplatil za ni clo.
To mu jaksi uteklo.
„Narušitel hranice –
v pasu status panice!“
Zas mu jedna utekla.
Prý pomozte mu, kdo chce kam,
leč čert to musí zvládnout sám.
Těžká cesta do pekla!
Přečteno 373x
Tipy 10
Poslední tipující: Bean, hanele m., jedam, maena, klaris.mertlice, Nút, Romana Šamanka Ladyloba
Komentáře (2)
Komentujících (2)