Alkohol - metla lidstva
Anotace: Báseň o různých alkoholických nápojích..
Alkohol
- metla lidstva
Pivo české to je něco,
nevyrovná se mu kde co.
Chválí si ho všichni lidé,
pít se prostě vždycky bude
Slivovica-velký lék,
na hrdlo i žaludek.
Švestky, hrušky, jablka,
z těch se dělá lahůdka.
Víno z hroznů kyselé,
Pak se zpívá vesele.
Dionýsos ten to věděl,
Žen a vín si totiž hleděl.
Becherovka z bylinek,
hořká jako pelyněk.
Léčivou sílu v sobě má,
pro nemocné stvořená.
Ale vodka silná je,
u slabých to nepůjde.
S džusem dobrá kombinace,
nehrozí vám nemocnice.
Jelzin to je sirup sladký,
Patří mezi tlamolepky.
Stejně jako zelená,
Po té nám nic nebývá. (většinou =))
Rum byl dřív jen pro piráty,
ožraly a staré táty.
Dneska s kolou pročpak ne,
..i když pro mě nevábné.
A co vám říká citrón, sůl?
Tequila je zlatý důl.
Z agáve se vyrábí,
pijí ji i Arabi.
Přečteno 574x
Tipy 9
Poslední tipující: Frenci, Ta Naivní, Bíša, abcabcabc, Spadlá z nebe
Komentáře (3)
Komentujících (3)