Bublina nad pastvinou

Bublina nad pastvinou

Anotace: Tahle básnička mě napadla dnes po pohledu do kalendáře, kde je i psí kalendárium.

Antonín, Roland a Vít,
I jejich malinký psík,
Viděli letět bublinu,
Co přelétla celou pastvinu.

Na pastvině páslo se zvířátko,
Co vypadalo jak kulaté prasátko,
Ale mělo křídla motýlí
A vzlétlo za bublinou za chvíli.

Vzlétlo a letělo s bublinou
A lítali nad tou pastvinou.
Lítali si tam a zpět,
Když tu jich však už bylo pět.

Přidal se k nim malý šnek,
Co měl křídla z ulitek.
Pak jedna malá kravička,
Ta měla křídla jak vodička.

A nakonec modrý osel,
Co si letěl jen tak bez křídel.
A tak zvířátka s bublinou,
Lítala nad tou pastvinou.

Tu Antonínu, Rolandu a Vítovi,
I jejich malinkatému psíkovi,
Narostla křídla barevná
A už byla pod nimi pastvina.

Už lítali si tam a zpět
Všichni včetně zvířátek.
A tak všichni s bublinou
Lítali nad tou pastvinou.
Autor veronicie, 08.06.2008
Přečteno 422x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel