.
.
prolog
whisky, Waldemar?
Xaver, xakru... xilofón! - xilofón?!?
ypsilón!
.
.
...zrazu zreval.......zľava zle
žmurkal žltý žiarlivec
a absolútne apaticky
bez besnosti, bezducho bľabotal
cmúľal cigaretu
čoskoro čosi – črep či čo –
do dlane dal – diablovi
ďalej ďakoval
eh, Exupéry, echt excentrik
filozóf figliar
geografia Grécka Grónska
Humenného... Hana
chcela chytro chystať
inteligentné ingrediencie...
isto
jej jeblo – Jano Jožo Juro
kríkli
..................krik krásne konármi
lomcoval... lámal letiace labute
...mocný Muž mazal masťou Milej
nahé nôžky
ozrutný On
pokojne pehu po pehe počítal
qocienty qocientov
rad radom rátal rebrá
slastne sa súril
šikmooký šuhaj Šu-Lin
tak tvrdo, tak tíško...
ťažko ťa, ťarchavú
uvíta užhorodská
vetva vaša vzácna...
whisky, Waldemar?
Xaver, xakru... xilofón! - xilofón?!?
ypsilón!
...zrazu zreval...
.
.
díky za návštěvy :o)
shakespeares - já nevím proč ale párkrát se mi stalo že mě napadlo nějaké dílko přímo ve slovenštině - slovenské předky nemám... ale odmalička byla všude (tenkrát ještě) slyšet - aj sem slovensky četla - mám ju moc ráda :o)
06.07.2008 15:31:00 | hanele m.
Tak k tomu není co dodat. To je snad to nejlepší co na "srandovních" je. A navíc, je to - řečeno moderní češtinou - "dost dobře hustýýýýýýý...":-)
___
A robot se z toho "rozical", dělá: YIC!...YIC!...YIC!...
06.07.2008 11:47:00 | abcabcabc