Ledová královna
Anotace: ...aneb,jaké jsou tchýně
V pohádce byla hrdinkou
Ledová královna,
já však znám tu jednu paní,
ta je jí dost podobná.
Říká se jí panímáma,
nebo prostě-tchýně,
ať udělám,co udělám,
účinkem se mine.
Svoje sídlo pevně střeží,
přísným okem si mě měří.
"Už si zase přibrala?",
a nové máš oblečení,
kdes to zase sebrala?"
Chodte u nás potichoučku,
máme oba rádi klid,
do kuchyně mě však nelez,
vím,jak nejlíp uvařit.
Jen si najdu volnou chvilku,
už je mě zas v patách,
že prý tady nejsem doma,
ať jdu zase makat.
Do toho se manžel přidá,
to vám řeknu,je to bída,
ať se k matce pěkně chovám,
špatná slova,ať si schovám.
Odpočinek nekoná se,
je tu ve své celé kráse,
"jak jsi děti vychovala?
zas se perou,křik a hádky,
odvez si je zase zpátky."
Takhle dokola u nás to chodí,
královna ledová svým srdcem studí,
až ze mě bude jednou tchýně,
tak pevně doufám,
že srdce budu mít jiné.
Přečteno 466x
Tipy 16
Poslední tipující: Bíša, Holis, Churry, Actafool, NikitaNikaT., Romana Šamanka Ladyloba, melebele, Květka Š., Triffid Kolbe, laura3
Komentáře (6)
Komentujících (6)