Turista
Anotace: Les je nebezpečné místo, obzvlášť pro turisty trpící Supermanovským syndromem ...
TURISTA
Daniel Možnar
Šel turista lesem temným
Když kdos sténal hlasem jemným:
„Pomoc.“
Turista se během chvíle,
Zapomenuv na svůj výlet
Vydal z kopce dolů k lomu,
Aby pomoh tomu, komu
Pomoct měl a taky chtěl,
Aby dlouho netrpěl.
V té chvíli však v okamžení
Přeběh přes most, co tam není.
Letěl metr, dva, pět, deset,
Dokud se o stromek nesek.
Propíchl si ruku
Větvičkou od buku.
Než se nadál, během chvíle,
Začal z kopce opět kvílet.
Přemet stranou, skoky, salta,
Napálil to do trabanta.
Naštěstí stál. Kdyby jel,
Býval by jej přeletěl.
Vstal a myslel, že je amen,
Zakop o jediný kámen
V celém širém okolí.
To u srdce zabolí.
Letěl dlouho. Bolelo to.
Pomyslel si: „Já sem kokot.
Co já to dělám za blbosti.“
A zpřelámal si hrudní kosti.
Příliš brzo mluvil k Bohu.
Hned na to si zlomil nohu.
Už neřval a jen se smál
A zlomil si i druhou.
Po minutovém letu důle
Zastavil se silou vůle.
Vůli měl však celkem slabou,
Zastavil se jenom hlavou.
Zbytek těla letěl dál,
Cyril Knap let neustál.
Přečteno 544x
Tipy 10
Poslední tipující: Anne Leyyd, Sladkalu, 5thelement, Weylin, Mbonita, Psavec, Romana Šamanka Ladyloba, Rbb
Komentáře (4)
Komentujících (4)