Chcete radar nebo plyn?
Kdo chceš radar, zimou zhyň.
(Veršovaný komentář plynové krize.)
Osoby a obsazení:
Mirek Topolánek — předseda Rady Evropské unie
Julia Timošenková — premiérka Ukrajiny
Vladimir Putin — premiér Ruska
aj.
____
Chceme radar pro jestřáby,
nebo raděj naftu, plyn?
Nedáme na protest žáby:
Raz Obama! Raz Putin!
Jakpak po té prohře je tě?
V zimě se do klubka sviň!
Radar též prý prohřeje tě,
trusem si tu k tomu sviň.
Nedovolím svini trusem
zadělávat naši zem,
ani znova svinit Rusem, (tento řádek mi škrtla autocenzura)
ni navlékat si nit Rusem…
Už jsem byl dost našizen.
- - - - -
A jak to vidí modrý kondor?
Julča, Vláďa maj dát suše
na radu zas oba mou…
Dneska skončí vláda Bushe,
zítra kradu s Obamou.
A za pár let s Trumpem
co i Gatese trumfne.
S Putinem až zbohatneme,
potom si do boha tneme.
___
03.02.2023 15:32:09 | Špáďa
Pěkně zpracovaný problém s plynovodem
jen si myslím, bude hůř.
Na to doplatí hodně firem a hlavně obyčejných lidí.
Teď si přát jedině ať je brzy jaro.
14.01.2009 19:09:00 | Paulín
davam st za aktualnost!pekne zpracovane.jinak topit drevem je dle meho ekologicke.v basni je tusim 1 chyba,ale politika je chyba sama o sobe
14.01.2009 17:40:00 | v.hercik
trochu znaje mentalitu těch dvou kohoutů Ukrajiny a Ruska,řekla bycg že investice do kulicha je dobrá.
A ten máj je reálný..snad.
Bojím se,že bude i hlad..:-)
14.01.2009 15:30:00 | Mbonita