Štrasburk
Anotace: Blíží se evropské volby, poslechněte jak to ve Štrasburku chodí. Byl jsem tam
++
Jistý, český europoslanec,
Cítí, že spadne brzo klec
Potřebuje do voleb hlasy
Tak pozval si armádu spásy
Do Štrasburku, na výlet
Investice vrátí se hned
9 hodin na sednici v autobuse
Tělo bolí všade, v jednom kuse
Nemohu se dočkat kdy již v dáli
Uzřím věž Notre-Dame, katedrály
Nejprve do skleněné loďky nás šoupli
V níž vlnky Rýna nás vesele zhouply
A jak plujem mezi hrázděnými domy
Pod staletými, platanovými stromy
Tu oslní nás palác ze sklobetonu
Vždyť sídlo EU to, u sta hromů !
Již vezou nás na galérku schody
Shlédnout, jak vyvolení zákony tvoří
Tam pět set turistů v úžasu dolů čučí
Kterak deset poslanců spánek dole mučí
Však jeden nespí, vede řeč plamennou
K osmistům křeslům, jež zejí prázdnotou
Tak tady vzešly ty slavné zákony,
Jež z regálů vyhnaly české rumy
Zde ošetřen byl buřtík aj špekáček
A požehnání dostal holomócký syreček
Tady rozdělují se evropské miliardy
Jež poplatníci sypou do jedné haldy
Zde já pochopil jsem záhy a velice
Jak důležité volit správné sednice
Jež do měkkých křesel sednou
A pro jalový zákon paži zvednou
++
Přečteno 478x
Tipy 35
Poslední tipující: hašlerka, Myghael - the Lord of Absurdity, Holis, Zelená okurka, Churry, nejsembásník, Indigo, 5thelement, stravla, Lilly Lightová, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)