Úvaha nad vrtkavostí štěstí
Anotace: Když je štěstí unavené, i na vola sedne. Má to však svá rizika. :o)
Štěstí je prý krásné,
rozverné a hravé,
křídla jsou mu spásou,
neb jest přelétavé.
To však něco věstí,
spáti mi to nedá:
Proč jen tohle štěstí
na voly si sedá?
Vždyť vůl těžko vidí
na svá vlastní záda.
Jak on tedy pozná
štěstí od ováda?
Může se tak snadno
tomu volu státi,
že své vlastní štěstí
oháňkou si sklátí.
Přečteno 369x
Tipy 20
Poslední tipující: Jean89, Pevya, Špáďa, Lea Aura, Jenda P., sýc, Elemi, Zpátky, batůžek na motorku, kleopatra.sedma, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)