Myška
Anotace: O tom, jak je těžké chytat myš v kuchyni... :)
Sbírka:
Barvy života
Ze dvorku vběhla do kuchyně
maličká myška šedivka
a způsobila tolik zmatku
jak v akci vojska veliká.
V jednotném šiku myšku honí
pán domu a dva synové
a paní stojí na stoličce
a zoufale křičí: „Tamhle je!“
Myška se chvíli krčí v koutku –
tam zaútočí synové,
vtom myška vletí za lednici
a paní kvičí: „Tamhle je!“
Hned za kamna, hned za lednici,
tak mění místa pobytu –
proti ní tři silní chlapi
plánují způsob odchytu.
Boj je vskutku plný zvratů
a myška čelí přesile…
vtom někdo vchází do kuchyně –
za sebou dveře nezavře.
Myška letí jako střela
vstříc venkovní svobodě,
aby si žila jako předtím,
tam u altánku – v zahradě.
Tři bojovníci vysílení
a paní v mdlobách na židli,
vypráví právě příchozímu,
jak tu myš zdárně mydlili.
Přečteno 489x
Tipy 6
Poslední tipující: BARBYE, divoska_jaja, WAYWARD, Květka Š.
Komentáře (3)
Komentujících (3)