Anotace: Zase jedna blbůstka ve verši, tentokráte ráčková, čili PALINDROM... (Čte se pozpátku, uvádím dodatečně.)
Sbírka: Špalindromy
Jo, stvořit nějaký smysluplný palindrom je snem snad každého básníka. Takže gratulace...( Jako inspiraci doporučuji Chlebnikova nebo Morgensterna, oba dokázali s jazykem neskutečné vylomeniny...:-))
23.12.2009 19:07:00 | Uhel pohledu
To právě podstatné je, vytratila by se jedna zásadní vlastnost tohoto vázaného verše (mj. inspirovaného nápisem na policejních vozech).
Napiš si POMÁHAT TAHÁ MOP na průsvitný papír a podívej se skrz něj proti světlu či do zrcadla, vadí jen jedna mezírka a nesymetrické písmeno P.
I verše v ostatních řádcích jsou alespoň palindromy, neboli ráčky.
27.11.2009 01:53:00 | Špáďa