Správná dvojka
Anotace: Psáno na námět básně Veselá příhoda z tramvaje se svolením jeho autora Jakuba Černého.
Sbírka:
Zahrada snů
Bába o berlích se belhá do šaliny dlouhé
už ji zbývají jen dva schůdky pouhé.
Řidič čeká, nezavírá dveře
bábě sto let trvá než do šaliny vleze.
V dáli školák letí, batoh na zádech jen poskakuje
lidi v šalině mávaj, pospěš! A už naskakuje.
Ale ouha, chyba se stala
skáče tam, kde baba stála.
Chytá se madla, ale madlo to není
jen berle báby. Kulí oči, zuby cení!
Bába s klukem z šaliny letí do závěje.
A šalina? Ta se celá jenom směje.
Ve sněhu se oba válí
řidič zavře, a mizí v dáli.
Přečteno 567x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, Divoženka1, vojtaz, jita.1965, Bíša, mírně kousavý králík, Mbonita, Hazentla
Komentáře (5)
Komentujících (5)