Choroba
Anotace: České zdravotnictví...
CHOROBA
Jsi li někdy nemocný
budiž ti bůh pomocný
avšak zůstanˇ pěkně v sedle
k lékaři si zajdi hnedle
neměj žádné strachy
a přivrav si prachy
už v čekárně zaplatíš pokutu
za každou prosezenou minutu
ranhojič ti pak řekne hnedky,
že virosu máš, za tři pětky
v lékárně pak budeš stát
za recepis dáš šedesát
k tomu za léky doplatek
těch máme zaplať bůh dostatek
že by sis je snad nevyzved?
na to nesmíš ni pomyslet
to by byl velký nesmysl
lehl by farmaceutický průmysl
není tam výdělek zrovna hojný
jen kapku větší než v průmyslu zbrojním
vůbec buď rád že ležíš doma
hovíš si ve svým-péči máš zdarma
představ si jen jít do špitálu
to už by chtělo peněz škálu
zaplatíš denně zas 60
za jídlo co se nedá žrát
doma bys to taky dal
akorát by sis pochutnal
pokud se však zdržíš déle
brzy ti bude nevesele
tvé tučné konto čím dál tím tenčí
rodinný soucit menší a menší
tak nevěš hlavu pro pár pesos
pojistka tvá má v rukávu eso
udělá obchod výměnný
máš přece ještě dvě ledviny?
Až z toho budeš v komatu
vyhneš se asponˇ dramatu,
rodina ráda zaplatí
injekci kterou tě utratí.
Přečteno 393x
Tipy 6
Poslední tipující: Eresiel, Bíša, Anches, Jeněcovevzduchukrásného, pamp_elka
Komentáře (4)
Komentujících (4)