ELT ESA
Anotace: .. European laser timing má za úkol zjistit různost času tady a na ISS
Kmitočet atomových hodin
na správné vlnové délce
čas určen z hmoty drobotin
předčí Kolumbovo vejce
pomocí laseru přenos dat
ze Země na ISS-ku
dokáže, zda-li lze odevzdat
náš čas zpět Velkému Třesku
posléze změří chtíč fotonů
věda, ještě před nirvánou
znát chce, jak čas jde ´bez pohonu´
- jak z břehu vejce.. že ano?
Přečteno 369x
Tipy 14
Poslední tipující: Dona Quixote, PIPSQUEAK, Jiparo, Tamara, James Libustka, labuť, Mbonita, CULIKATÁ, Květka Š., NikitaNikaT., ...
Komentáře (0)