Ořezávátko
Anotace: Mamka psala ódu na pravítko, taťka psal parte tužce a já pokračuju v jejich stopách. Píšu ódu na strouhátko. (Vymyšleno někdy v únoru)
Sbírka:
Mé půlnoční chvilky 2.
Jak jmenuje se ta věc,
jež okouzlila oči mé?
Jméno její známe přec,
je velice výstižné.
S tou kouzelnou věcí
zázraky vykonáš,
když špičky tupé
pastelkám ostrouháš.
Pastelky i obyčejné tužky
převelice se radují,
když zastřihneš jim tupé růžky
a špičky se vytvarují.
Pravdu díš!
Já radost mám,
že v každé chvíli
strouhátko poznám.
Tys poznal jej též,
pastelky špici mají
a směješ se, když úmyslně
zadek sedící nabodají.
Ó, ořezávátko milé,
neznám nic lepšího,
než ostří tvé
a ani ostřejšího.
Děti tě strouhátkem nazývají,
ty jen pastelky polykáš.
A když si neopatrně hrají,
prsty jim krví postříkáš.
Učitelé ti vidí tě rádi,
zvláště v geometrii,
kdy šmouhy, jak od čokolády
změníš na přímky od víly.
A když se ostří tvé ztupí,
a ty tušíš, že konec tvůj,
my nezměnění lidé, tupí,
hodíme tě tam, kde je hnůj.
Sbohem drahý můj příteli,
sbohem ve světě Tupém.
Kéž by se všechny tužky ztupili
a neboj se, my za tebou půjdem.
Přečteno 499x
Tipy 3
Poslední tipující: ECHO PARAZIT, Špáďa
Komentáře (2)
Komentujících (2)