Jáchym (Dneska má svátek ...)
Anotace: Nevím jestli je Jáchym z Jáchymova, což by naznačovala jeho důlní činnost, v každém případě je to ale pořádně zadlužený gambler s příslušnou problematikou kde získat peníze na další hru ...
Jáchym kutá v hlubi země
hledaje poklady:
„Pojďte pruty, pojďte ke mně,
já si s váma poradím,
u lichváře mám pár restů
a v herně se nedaří …
Jinak půjdu do arestu,
když mi dluhy zavaří.“
(zvukovou podobu básničky najdete na mém webu ...)
Komentáře (0)