Kameňožrút Zelený je všeobecne známy živočích,
vyskytujúci sa prakticky na celom svete v chladných
vodách prevavažne so štrkovým dnom. Boli pozorované
aj čiastočne zmutované jedince pri ústach riek
vtekajúcich do teplých morí.
15.07.2006 21:13:00 | džemo
Zapoměls na salát, a už ho nesu,
kytičku voňavou skromného vřesu,
a z kraje Macochy, kde Punkva má pramínek,
třešničku na dortu, hrstičku vzpomínek...
14.07.2006 14:22:00 | Beáta
Kamenožrouty dobře znám
a s chutí tyhle bytosti měnívám
(jak jen kouzla a čáry svolí)
na čistě býložravé tvory!!!
(už kvůli Buližníkovi!!! :o))
13.07.2006 15:04:00 | Cecilka
Že by absence teplých obědů
(víc, nežli znalost kamení)
za inspiraci sloužilo
tomuto tvému básnění?
Možná že hlad je tady podnětem,
možná že není - kdopak ví.
Třeba jsou jiné důvody
a daleko jsem od pravdy :o)
13.07.2006 14:10:00 | Mourek