Anotace: -
„Raději dva…hrnky čaje dám si.
Tak pro jistotu.
Procitnutí.“
(Mbonita, Křehce, http://www.liter.cz/krehce-2/ … prosím o prominutí za zneužití Tvých slov…)
Zalévám si z nerezkonve
vřelou vodu z vodovodu
do půllitru s fialkami
V hlavě se mi stále točí
jak jsem v noci mockrát smočil
na palouku s jezinkami
Hledím na své oslí hnízdo
pelech horký jen mým tělem
sám sobě jsem nepřítelem
Dneska žádná ajurvéda
neboť z piksly Tulsi
zní mi výsměch vůl jsi
Aby bylo konci záhad
popadnu zas z Londna Ahmad
pravý slastný Earl Grey
Tak mě čaji tak mě hřej
Přibitého chlapa na zdi
pohanka zas dneska zazdí
Neciťte v tom žádnou zradu
byl jsem v Rusku v Petrohradu
není mi však šedesát
…můžete se starci smát…
(některé z vás musím sr..)
Žízeň – nemoc k nepřežití
podmiňuje moje bytí
krátí se mi tísní dech
(myslím zase na pelech)
Musím na vzduch
Rychle ven?!
Nejsem ovšem připraven
Holím se a myji hlavu
(o vlasech moc nemluvím)
Chodím jak ta z Babči k splavu
Někoho to poleká
Mám však pro strach uděláno
Záchod mi jen protéká
Sucho v hrdle
Hlava hoří
Myšlenky se do dne /dna(?)/ noří
Musím ještě ohřát vodu
Neuniknu nikdy svodu
zelenému s opuncií
Čtyři deci s plachetnicí
močák stále ještě spící…
Vyrážím ku autobusu
Jak vždy rázně místy v klusu
Potom drahou podzemní
Dneska volím rudou trasu
v metru se to ještě smí
Náhle tlaky ku ocasu
To i malé dítě ví
Vypít naráz skoro litr
jak se nutně projeví
Nebývá to sic můj zvyk
musím přerušiti styk
s vyhřátou již sedačkou
Ti co se mi nahlas smějí
Neběžím hned se sr…..
Na Muzeu dlouze chči..
(Earl Grey a s opuncií)