Slunce na dovolené
Slunce je posedlé změnou
vezme si prý dovolenou,
hřálo dlouho doběla
přepadla ho únava.
Přesčasů má plný oblak
o Euru ani náznak.
Vyhuplo si na mraky
navštívilo eskymáky,
aby nudu zabilo
do moře se vnořilo
a velryby škádlilo.
Jeho mokré tváře
šimrala polární záře.
Náhle pocítilo lásku-
Saturna zve na procházku.
Ten stydlivý nadmíru
útíká pryč z Vesmíru.
Sluníčko se naštvalo
prstenec mu urvalo
dovolenou ukončilo
do práce se vrátilo.
Komentáře (2)
Komentujících (2)