Ve Slezské Ostravě
Anotace: Poezie všedního dne, a neb próza v básních
Potkal jsem Margitu
ve Slezské Ostravě;
to byla rána.
Měla očka jako kočka,
k tomu dva odrůstající závazky;
už půl roku je bez práce, chuděrka malá!
O svatém Šimonu exekutor, škarohlíd,
poctil ji svou návštěvou;
dárky i stromeček zabavil
ve prospěch věřitele.
Tak jsem ji zbalil
ve Slezské Ostravě,
žijeme si jako v pohádce
a volíme Grebeníčka.
Komentáře (4)
Komentujících (4)