Poslanec

Poslanec

Anotace: flákač...

Ruce na pupku složené,
v duši mír a klid.
Volební období jisté má,
vybral si ho prostý lid.

Občas trochu zpozorní,
když kamera tvář zabírá.
Úsměv filmový nasadí,
pilnou práci předstírá.

Zájmy přátel prosadí,
známosti svoje prověří.
Jeho přiznání daňovému
jen naprostý tupec uvěří.

Někdy proslov sestaví,
za pultíkem hodinu září.
Že rozumí a chápou,
ostatní se mile tváří.

Máme dvě-stě jemu podobných,
hodně dlouho už nás serou.
Občas stranu za jinou vymění,
odškodnění za to berou.

Na blaho našich dětí
ve dne v noci myslí.
Nám pouze dluhy nechají,
pro sebe dál vesele syslí.

Zbavit se jich je nemožné,
sami se totiž nevzdají.
Za čtyři roky pouhé,
nos mezi očima Ti prodají.

Možná stačit jenom bude
na sladké řečičky neskočit.
Na okamžik se zamyslet
a příště je nevolit...
Autor Modrý Adept, 28.01.2005
Přečteno 639x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí