Chemie
Anotace: psáno nečekaně v chemii
Člověk vchází v bílém plášti,
Šedé vlasy, oči zášti,
A za zuby mák,
Frenknesteinův žák,
…
Divná mluva, samý vzorec,
Je to blázen nebo borec?
Reakce a slitiny,
Nových prvků vidiny,
…
To je oxid, milí žáci,
Díky němu dýchaj´ ptáci,
…
Ze síry se stává pyrit,
A ještě s mědí chalkopyrit,
( absolutní rým- viz. Cimrman)
…
Travex hubí zhoubný plevel,
Mezi chlóry drsný rebel,
…
Fluor součást zubní pasty,
Kde chemie nemá prsty?!,
…
Zdalipak ví Tereza,
Kde je triáda železa?
…
Kde pak leží katoda?
Že by poblíž Janova?
…
A kde leží anoda?
Tam kde leží Padova,
…
Copak je to difúze?
Že by dvojtá transfúze?
…
Copak je to kaolin?
Nevím, znám jen heroin,
…
Příště, hochu, píchni vědy,
Ať z mých vlasů nejsou dredy,
Komentáře (2)
Komentujících (2)