Fyzika

Fyzika

Anotace: kritika, co jinýho?...

Lidské nohy po zemi chodí,
Díky velké gravitaci,
A ani Apollo na měsíci,
Nepotřebovalo navigaci,

Všechno zvládly silné síly,
Bez pomoci,
A díky žárovce,
Můžeme vidět i v noci,

Díky třecí síle,
Se nezabijem´ v automobile,
Stále čekáme na vynálezce,
Perpeta mobile,

Archiméde, děkujeme,
Že jsi spadl do vany,
Díky tobě máme zase,
Sešity slovy narvaný,

Jedna kladka, dvojtá kladka,
Celý kladkostroj,
Díky těžkým vzorečkům,
Nezhlédnu ohňostroj,

Sedíc Newton pod jabloní,
Píšící cosi zas,
Když v tom na hlavu jabko spadl,
On celý užas´,

Dávejte si bacha,
Kdo nezná optiku,
Pak snadno totiž hlavou,
Narazíte do skleníku,

Jedno světlo při rozkladu,
Vytvoří barev dost,
Nebýt těch zrádných záření,
Byl by to vskutku skvost,

Vážení, radím,
Od fyziky ruce pryč,
Zamkněte ty dveře,
A zahoďte klíč!
Autor Muta cum liquida, 27.11.2006
Přečteno 641x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Výborná! Zavzpomínala jsem si na svoje gymplácký léta a svůj "milovaný" předmět. :-D

27.11.2006 18:37:00 | Zedka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel