Bezvětří na drakaru
Rumělková tvář večerního Pacifiku
Plachtu bezvětří sevřelo
Námořníci nad nákladem sladkých fíků
Pojedli zelí na kyselo
Hlávky nakrouhané dodaly Olafovi nových sil
Jásal, jak vyzrál na kurděje
Pak mocně se do vesel z dubu zavěsil
Ráhna zkropily potu krůpěje
Šlachy se pnou a srdce bijí, že bubnů netřeba
Burácí symfonie rukou a mozolů
Vesla tříští vlny, co se bolem svíjí, roste zelná spotřeba
Domů, na sever, za voláním sobolů!
Již vidět polární zář a rodné fjordy,
Sláva, jsme doma, milí braši!
Ženy s křikem objímají hrdinné nordy,
Z fíků jim připraví mýtickou kaši
Kašičku fíkovou, tu vikingové nejraděj
To kvůli ní brázdí moře širé
Plení, vraždí, drancují, přináší beznaděj
Pro opojné fíkové pyré
Komentáře (0)