Malá včelka podiví se
Jak to, že se nesvítá
Vždyť si četla v časopise
Se Sluncem se počítá
Ona zatím v prudkém chladu
Tmu vyhlíží očkama
Motá se jí hlava z hladu
Ztěžklá oční víčka má
Její přesný biorytmus
Dělal vždy čest kvalitě
Navíc kolem je dost rámus
Takže den je určitě
Ráda našla by kus cesty
Začíná mít depresi
Kdyby mohla, hryže nehty
A vymýšlí koncesi
Netuší ten chudák hmyzí
Že je v malé krabičce
Jen ji entomolog cizí
Chce ukázat Aničce
Anička však k včelí smůle
Není ze vsi rodačka
A tak místo spánku v úle
Hojila ji plácačka
Nakonec se včela milá
Pro tvrdý boj rozhodla
Vědoma si rizik díla
Na chlapečka se vrhla
Naštěstí snad přežila to
Anna smíchy sjetá je
Hošíček dostal co proto
Včelka letí do stáje