~~~
Zlatá rybka
~
V jednom malém rybníčku
chytil rybář rybičku,
ta mu něco zašeptala
a z rukou mu vyskočila.
Co ti rybka pošeptala
že tě tak moc rozesmála?
Prý má tento rybníček
až pět zlatých rybiček.
Když jim hodím cukroví
dvě přání mi vyplní.
Tak se rybář ráno vrátil
do vody sladkosti hodil.
Zlatá rybka vykoukla
a přání si vyslechla.
Rybářovo přání bylo
aby pět ryb promluvilo.
A tak ryby spustily,
pusou mlely a mlely
a pak ani na chviličku
nezavřely svou tlamičku.
Rybář z toho začal šílet,
dál nemusím nic vymýšlet.
Vždyť mám ještě přání druhé,
tak zakřičel,ticho bude!!!!
Tím má splněná dvě přání
snad ty ryby dál nežvaní?
Ne.To je žena a tchýně,
škoda,už není přání jiné.
Tak si sbalil saky paky
vzdychl si a šel už taky.
Za svou ženou i tchýní
jen se zdržel v kuchyni.
Hledal další cukrovinky
ty pak hodí do voděnky?
Že by další přáníčko?
Raději né,rybičko.
Žena,tchýně mne sleduje
tak raděj ať to nefunguje.
Cukroví si spapejte
a pryč si plujte,plujte,
plavejte…
~~~
hned zítra ráno to skusím nasypat rybkám v akváriu...snad to bude fungovat...o))
27.04.2012 22:19:09 | střelkyně1