*********
Babka vzala pár hřebíčků
prý opravit musí poličku,
děda ten mě neslyší?
Ne,ten v křesle klidně spí.
Babka tluče jako divá
bez brejlí se špatně dívá,
do prstu se praštila
a strašně zakřičela.
Děda ten se strašně lekl
že jak střela ven utekl,
zastavil se u hospody
běžel jako na závody.
Babka si prst pofoukala
ruku šátkem zamotala,
sama musí hřebík tlouci
teď ji z toho prst krvácí.
Děda říká,babičko
ty jsi moje zlatíčko,
jsi palice však dubová
a hned se vším hotová.
Víc by se ti hodilo
vteřinové lepidlo,
to drží i nemožnosti
jen si nesmíš slepit prsty.
No tak dobře,říká babka
dědu po plešině hladká,
pak mu pivo vypila
a domů hned mazala.
Musí rychle,nejlíp hned
vyzkoušet ten rychlolep,
prsty lepí,na poličce
děda směje se babičce.
Pak odlepoval celou noc
oba bavili se moc,
nakonec se povedlo
odstranit z prstů lepidlo.
Polička je opravená
a babička spokojená.
Pak dědovi pusu dala
víc se na něj nehněvala.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,