PARAFRÁZE
Anotace: Autor: Jan Neruda? Ne! Jen Ruda
Moje nejmilejší máti
Zima se mnou klátí
nemáš něco na zahřátí
ať teplo tělu vrátí
Matička se vrátila z hory
Překonala k němu vzdory
a hned zašla do komory
najde-li nějaké brambory
Můj milý synáčku
uvařím ti omáčku
Brambory na kyselo
bude ti teplo i veselo
Synek když toto slyšel
překonal cukání koutků
Radostí se málem věšel
Pro takovou pochoutku
domů by jistě ani nešel
Než se kdo kdy nazdál
byl tu švýcarský ementál
Dnes pět set kačé za kilo
při placení srdce mnohé
bože to snad ani né
jistě by se bylo zastavilo
Ještě že tento byl kradený
Levnějšího není nic na Zemi
Místo brambor na kyselo
byly extra sýrem sypaný
Když to všechno snědli
vlezli-ne spolu-do vany
Komentáře (0)