~Co bylo to bylo~
~~~~~~~~~~~~~~~
Byl kdysi a kdesi
jeden dům
ten byl však plný tajemna,
že celý patřil strašidlům
to nikdo ani nepozná.
V noci tam po střeše chodí kostlivec
prý s jednou bílou paní
ta bílá,zlostně se vždycky zatřese
proč to dělá?
Proč?
Tak o tom nemám zdání.
Kostlivec,
ten má ale někdy strach
kdyby ho ta bílá popostrčila,
skončil by tam dole na kytkách.
Ta bílá by ho pak
už nesložila.
A tak si jednou ti dva dali slovo
kostlivec povídá,
mám tě rád,
začneme spolu žít nějak nanovo,
já s tebou se ožením
a ty se můžeš za mě vdát.
V noci pak byla
ta velkolepá svatba
dojetím
a naměkko
všechny temné síly jsou,
pak slunce se rozzáří
zmizela i kletba,
a dočista živí
jsou ženich s nevěstou.
~~~
Ten tajemný dům
„kdesi a kdysi“
jak proutkem mávnutí
celičký ožil,
nikdo tam nestraší
a nikdo neděsí.
Byla to pohádka?
Horror?
~~~~~~~~~~~~
Ani jedno,
byl to jen básníkův
pokus či omyl…
~~~~~~~~~~~~