ŠVESTKOVÁ
°°°°°°°°°°°°
Starou švestkovou alejí
náš děda chodí
že někdo ho uvidí?
Tak to se vůbec nebojí?
Spadané švestky
děda posbíral
a všechny si do čepice dal.
Příště,to si vzal košík
ten náš milý děda
vždyť každé zralé švestky
je veliká škoda,
pak ještě tou švestkou
děda trochu zatřepe
to jich je dole.Koukejte.
Doma je děda nasype do sudu
babka mu nadává
do starých zlodějů,
ale pak,když to vykvasilo
i naši babku to trochu potěšilo.
Ve sklepě palírnu
si děda zařídil
že se to nesmí?Nevěřil.
Ale ta
dědova slivovice
provoněla už půlku vesnice…
Pak ale„Švestky“ z města
dorazili
tu pálenici
i se slivovicí
dědovi zabavili.
…a za čas se ve vsi
proslýchalo
že pár „Švestek“
se trochu něčím oslepilo.
Ale čím???
Vím,
ale nepovím…
°°°°°°°°°°
°°°°°°°°°°°°°°°°°°
příště ať dá radši na babku a dělají společně švestkové knedlíky...o))
19.07.2012 12:56:20 | střelkyně1