Rozloučit se přišla múza,
je jí trochu těsná blůza,
říkám něžně múzičko,
chci ti zlíbat prsíčko.
Neukážu já ti cecky,
zakřičela múza řecky,
zapnula si blůzičku,
pevně drží sukničku.
Dlouho já jsem s tebou žila,
harašení povolila,
teď však hledám jiného,
básníka chci slušného.
Nemám zájem svádět dědky,
to si najdi jiné štětky,
já jsem s tebou skončila,
dlouhý čas jen mařila.
Kašlu na tvé rýmovačky,
dobré tak pro spolužačky,
skvostná díla netvoříš,
v básních jenom živoříš.
Moje cesta jinam vede,
umělec mě jistě svede,
takže dědku zdravíčko,
šetři svoje srdíčko.